Subsidies voor een groen dak

Met een groen dak lever je een bijdrage aan het watermanagement in jouw buurt en zorg je voor meer biodiversiteit.

Er zijn dan ook veel gemeenten die hier subsidies voor verstrekken, wat de aanschaf van groene daken nog interessanter maakt.

Deze subsidies kunnen oplopen tot wel € 40,- p/m2.
De moeite waard om even te checken dus.
De meeste gemeente stellen de eis dat er minimaal 30 liter per m2 opgevangen kan worden. Al onze systemen kunnen dit. Eventueel is dit aantal te verhogen door meer substraat aan te brengen.

Informeer bij je gemeente of er subsidies beschikbaar zijn en wat de voorwaarden zijn. Wij denken graag met je mee.
Je kunt ook de Groenesusidiewijzer checken.

Geld,huis

Samen met de buurt aan de slag!?

Nog mooier is het als je met bijvoorbeeld je buren of zelfs een hele wijk aan de slag gaat. Er wordt méér groen aangelegd, het ziet er nog mooier uit, het is een leuke en sociale bezigheid én er zijn nog meer subsidiemogelijkheden. Ben je met méér dan drie bewoners informeer dan bij ons naar de voordelen. Naast eventuele inkoopvoordelen zijn er subsidies beschikbaar tot maar liefst 60%!

Investeren voor bedrijven nog interessanter

Naast dat er subsidies beschikbaar zijn in steeds meer Nederlandse Gemeenten (ook voor bedrijven en VvE’s en dergelijke!) zijn er ook interessante investeringsregelingen voor bedrijven beschikbaar.

Door de grote bijdrage aan het milieu, staat een groen dak, ook wel vegetatiedak, op de milieulijst van het RVO . Voor investeringen die je doet die op de milieulijst staan, kun je in aanmerking komen voor investeringsaftrek vanuit de Wet Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Een groen dak (=vegetatiedak) valt in hoogste categorie, namelijk catergorie F: 45% MIA + 75% Vamil. Dit betekent dat je tot 45% van de investering van het groene dak kunt aftrekken voor de MIA. Daarnaast kun je vanuit de Vamil nog 75% van de investeringskosten afschrijven. 

In totaal krijg je met de MIA/Vamil-regeling gemiddeld ongeveer 14% van de investering van een groen dak terug.

Kijk voor meer informatie over de MIA/Vamil regeling op de website van de Rijksoverheid of vraag advies aan je accountant.