Besproeien van sedum
Vul de randen af met grind en plaats evt. een rooster op de hemelwaterafvoer
IMG_5084

Een groen dak vraagt niet veel onderhoud. Toch zijn er enkele punten om rekening mee te houden. 

Water geven

Water geven is in princiepe niet nodig. Alleen het eerste jaar raden we het wel aan bij aanhoudende droogte. Of het moet een keer echt lang droog zijn… Sedum kan wat verkleuren maar hersteld zich weer goed. 

Onkruid

Onkruid >3cm. moet verwijderd worden. Als je dit laat staan overwoekerd het op een gegeven moment. Bovendien heeft onkruid andere wortels die het dak zouden kunnen beschadigen. 

Vogels

Doordat er beestjes in de grond zitten, zoals kevertjes, kan het voorkomen dat er vogels in gaan wroeten. De kevertjes zijn te bestrijden, maar over het algemeen hersteld het sedum zich weer goed en snel. 

Mos

Op natte plekken en stukken met meer schaduw kan mos zich snel ontwikkelen. Op zich niet erg. Het is ook groen en gaat weer dood bij aanhoudende droogte. Mocht je het toch weg willen hebben strooi dan wat kalk en denk aan de juiste bemesting.

Bemesten

Het is belangrijk om 2 x per jaar mest te strooien. De voedingsbodem is natuurlijk dun en dit geeft de planten kracht voor groei en herstel. Zo blijft het groen dak gezond. 

Mest bestel je gemakkelijk in onze webshop. 

Kale plekken

Er kunnen door vogels, schaduw of iets anders kale plekken ontstaan. Meestal hersteld dit zich vanzelf. Je kunt dit herstel ook bevorderen door ergens anders wat weg te knippen. Druk deze takjes in de grond van de kale plekken of strooi het er gewoon overheen. Sedum laat zich gemakkelijk stekken en zal hierdoor snel herstellen. 

Algemene controle

Controleer tijdens de bemestingsronde ook gelijk even de afvoeren en grindstroken. Zijn deze nog mooi vrij van beplanting en/of onkruid?