Wil je makkelijk en snel een groen dak leggen op een rechthoekig stuk? Dan zijn de kant-en-klare cassettes een goede optie. Deze zijn iets duurder, maar leggen is zeer eenvoudig. Het voordeel van de cassettes is dat je ze ook gemakkelijk kunt verwijderen. 
Daarnaast is er ook een goede combinatie mogelijk met zonnepanelen. Vraag hiervoor naar onze speciale cassettes. 

Wil je een groendak leggen in de vorm van het dak of een andere flexibele vorm? Ook Sedum matten zijn vrij eenvoudig te leggen, al is het iets meer werk. De prijs hiervan zal iets lager liggen. Het resultaat is vrijwel gelijk aan de cassettes. 

Hoeft het resultaat niet gelijk een groene mat te zijn, dat mag best even duren…? Overweeg dan eens de losse pluggen. Het zijn kleine plantjes die je plaatst in het substraat. Je bent vrij in keuze. Het eerste jaar moet je nog wel regelmatig even water geven en het onkruid verwijderen, maar het is dan ook wel een stuk goedkoper. 

Sedum (ook wel vetplant genoemd) slaat water op in de bladeren om langdurige droogte te overleven. Daarnaast is af en toe veel water en vorst ook geen probleem. Ze kunnen zowel in de zon als in de halfschaduw worden geplaatst. Daarnaast kunnen ze zich aanpassen aan de omstandigheden. Dit maakt Sedum ideaal als groen dak plant.

Deze wintergroene vaste plant wordt ook wel de IJsbloem genoemd. Met zijn donkerroze, gele of witte bloemkleur bloeit deze plant van ca. mei tot en met juli. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 5 cm en verdraagt een temperatuur tot –15°C. De Delosperma pluggen van groeien bodem bedekkend en laten zich goed combineren met andere planten.

Een goede plant om onderdeel te zijn van een groen dak. 

Liever een semi-extensief of zelf intensief groen dak? Er is ook een selectie grassen en kruiden toe te voegen aan het groen dak. Deze zijn zowel groenblijvend als niet groenblijvend en verkrijgbaar met verschillende bladkleuren.

Wij adviseren een strook grind te plaatsen rondom het groen dak. 
Het zorgt voor een vrije afvoer van hemelwater. Daarnaast voorkomt het ’t optrekken van vocht tegen de muren, lichtstraat en dergelijke. 

Een beschermingsdoek beschermt jouw dakbedekking. Het is niet verplicht, maar wel veilig. Steentjes van het substraat e.d. zullen niet direct op de dakbedekking liggen. Bovendien houdt dit doek nog eens 3 liter per m2 vast. 

Heb je een bitumen dakbedekking? Dan kun je kiezen voor een speciaal beschermingsdoek voor bitumen. Dit voorkomt dat wortels van onkruid zich door het bitumen boren. De combinatie van de twee doeken kan natuurlijk ook. 

Op een plat dak tot licht hellend (ca. 10 graden) kan elk systeem aangebracht worden. 

Boven de 10 graden zijn alleen de sedum matten geschikt. 

Is je dak schuiner 25 graden of meer? Dan zijn er op aanvraag erosie beschermende rasters leverbaar. Deze raster zorgen ervoor dat het substraat op zijn plek blijft liggen. 

De levertijd bedraagt ca. 3 dagen. Verder vooruit plannen kan natuurlijk. Geef bij de bestelling dan even aan wanneer je het wenst te ontvangen. 

Het beste is om de Sedum matten of cassettes niet langer dan 3 dagen opgestapeld te laten liggen. Mocht het langer duren voordat je ermee aan de slag gaat, kun je de cassettes het beste even afstapelen of de matten uitrollen.