Financieel

Investeren in klimaat is nog nooit zo belangrijk geweest

Daarom zijn de percentages binnen de Milieu-investeringsaftrek vanaf 1 januari 2022 fors verhoogd. Afhankelijk van de categorie komt een investering of bedrijfsmiddel in aanmerking voor 27%, 36% of 45% investeringsaftrek. Het budget gaat ook omhoog met € 30 miljoen naar € 144 miljoen voor 2022. Voor de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) is wederom € 25 miljoen beschikbaar waarmee ook in 2022 tot 75% van milieu-investeringen kan worden afgeschreven. 
De aanleg van een vegetatiedak (Sedum dak) valt in de hoogste categorie. Dat wil zeggen een aftrekpercentage van 45% + 75% van de investering kun je aftrekken met de Vamil regeling. 

kun je netto terug krijgen met de investeringsaftrek!
tot 0 %

Het kabinet past de regeling MIA aan omdat milieu-investeringen duurder zijn geworden. En/of omdat deze fors duurder zijn ten opzichte van minder milieuvriendelijke alternatieven. Het hogere belastingvoordeel moet ervoor zorgen dat bedrijven meer duurzame investeringen kunnen doen.

Kleur je bedrijf groen! Naast Subsidies en bovenstaande investeringsvoordelen is het werken in een groene omgeving en de duurzame uitstraling die je met je bedrijf neerzet iedereen blij! 

Voor meer informatie check de site van het RVO

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie